Tortelline od boškarina na kremi od divljih šparoga

Postoji obilje recepata za pripremu jela na bazi šparoga, a ovdje vam donosimo recept za tortelline od boškarina na kremi od divljih šparoga iz gourmet restorana San Rocco iz Brtonigle.

Saznajte za još nekoliko ukusnih recepata sa šparogama

Krem juha od šparoga
Kremasti rižoto od šparoga i škampi
Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed

Sastav za recept:

meso boškarina
luk
maslinovo ulje
sol, papar
tijesto za tortelline
šparuge

Priprema recepta

Za ovu poznatu istarsku delikatesu potrebno je propirjati nasjeckano meso boškarina i sitno nasjeckani luk na maslinovom ulju dok tekućina od mesa ne ishlapi, a zatim začiniti solju i paprom.
Za tortelline je potrebno rastegnuti smjesu i kalupom ili čašom napraviti krugove od oko 10 cm, napuniti ih nadjevom te zatvoriti u obliku tortelina.

Za kremu je divlje šparoge potrebno očistiti, skuhati i na kraju izmiksati. Et voilà! Delicija koja osvaja i najistančanija nepca je spremna.

Recept omogućila: Restoran san Rocco