Puding od tapioke i kokosa

Jeste li probali puding od tapioke?

Često dok jedem vani naručujem puding od tapioke kao poslasticu ali ga još nikada nisam pokušala napraviti. Jutros sam dobila maleni paketić tapioke u zrnu u svojoj lokalnoj trgovini. Obično ju možete pronaći u supermarketu na azijskom ili međunarodnom dijelu.

Sveukupno mi je trebalo pola sata za pripremu i kuhanje, super je jednostavno i ukusno. Obožavam sve slastice (čak i kozmetiku) s kokosom pa sam ovaj recept napravila s kokosovim mlijekom. Na puding možete poslagati svježe voće. Ja sam izabrala mango, prženi naribani kokos. U restoranima ga dobivate s različitim bobičastim voćem – maline ili borovnice.

Sastojci
115 g azijska tapioke u zrnu
2 šalice vode
1/8 žličice soli
1 konzerva kokosova mlijeka
1 mala čajna žličica ekstrakta vanilije
Po izboru: prženi naribani kokos, bobičasto voće, mango ili javorov sirup za posluživanje

tapioka-puding-1

Priprema
Namočite zrnca tapioke u dvije šalice vode, dok se zrnca malo ne napuhnu. Nemojte pretjerati u namakanju jer tapioka neće zadržati svoj oblik. Odlijte višak vode.

U kokosovo mlijeko dodajte tapioku i sol te stalno miješajte na srednjoj vatri. Kada zakipi smanjite temperaturu i kuhajte još pet minuta. Umiješajte šećer i miješajte dok se ne rastopi. Umjesto bijelog šećera koristim agavin sirup.

Jaje dobro izmiješajte u posebnoj posudi. Umiješajte pola šalice tople smjese, jednu po jednu žlicu. Dodajte tako izmiješanu smjesu u puding i nastavite miješati. Miješajte još 5 minuta dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i ohladite najmanje desetak minuta prije nego umiješate ekstrakt vanilije. Poslužite toplo ili ohlađeno.

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk