Tjestenina s umakom od tunjevine i povrća

Želite napraviti odličan ručak a niste sigurni što bi ste kuhali? Donosimo pravi recept za zdravi i brzi ručak: tjestenina s umakom od mrkve, rajčicom, špinatom i tunjevinom.

Sastojci:

oko pola kutije tjestenine (približno 250g)
5 svježih većih rajčica ili 2 konzerve oguljenih rajčica (400 grama) ili 1 staklena boca od 0,7 l
1-2 šake špinata
1-2 mrkve, sitno naribati
200 g tune: mali odrezak tune, svjež, iz zamrzivača ili konzerve
maslinovo ulje
1-2 režnja češnjaka
Po želji dodati i sitno sjeckani peršinov list te nekoliko crnih maslina
Malo soli
Prstohvat šećera

Priprema umaka:

1. Na maslinovom ulju vrlo kratko popržiti narezani češnjak, tek toliko da zamiriši. Dodati rajčicu, naribati mrkvu.
Pokušajte uzeti za umak barem jednu svježu rajčicu jer znatno poboljšava okus. Kuhati nekoliko minuta. Dodati sol po ukusu te prstohvat šećera.
2. Dodati špinat i dobro promiješati te kuhati još nekoliko minuta.
3. Ako se koristi svježa tuna, lagano je popržiti i tek onda dodati u umak s rajčicama i špinatom te kuhati još nekoliko minuta.
4. Po želji dodati i sitno sjeckani peršinov list te nekoliko crnih maslina. Provjeriti okus te dodatno začiniti ako je to potrebno.

Autor: Krešimir Mirosavljević
Fotografija: Shutterstock