
Osim par sastojaka za ovaj ukusan i jednostavan recept s tjesteninom za brzi ručak oduševit će vas i pripremom u samo jednoj tavi.
Sastojci za recept:
200 g mladog špinata
200 g omiljene tjestenine (fusilli)
50 g slanine
60 – 70 dcl mlijeka
50 g polutvrdog sira
10 g ribanca
manji crveni luk
češanj češnjaka
začini
sol, papar
Priprema recepta:
U dubokoj tavi zapecite crveni luk, dodajte bijeli luk, te dodajte slaninu narezanu na kockice. Lagano zapržite slaninu te dodajte špinat.
Kada špinat povene dodajte mlijeko i pustite da zakuha. Nakon minute dodajte svoju omiljenu tjesteninu i kuhajte prema uputstvu. Tjesteninu miješajte cijelo vrijeme.
Pred kraj kuhanja kada se mlijeko počne reducirati dodajte omiljene začine (origano, mažuran, kurkumu, curry …). Sir naribajte na krupni ribež i dodajte u tijesto. Promiješajte i maknite s vatre te pospite s ribancem.
Poslužite toplo.
Napomene
> Ako tjesteninu treba kuhati dulje od 7 minuta možete dodati i više od 70 dcl mlijeka.> Ako tjestenina nije od prve kuhana a mlijeko se počne reducirati slobodno dodajte još mlijeka u tavu.
> Ako ste ljubitelj kremastije varijante pred kraj dodajte malo vrhnja za kuhanje i pustite da zakipi te dodajte sir i maknite s vatre.
> Obratite pozornost na slanost sira kojeg koristite kako ne bi presolili jelo.
Photo by chuttersnap on Unsplash
