Šarena salata s tjesteninom

Salata i tjestenina uvijek je odličan spoj zdravog i osvježavajućeg obroka.

100 g zelene salate
1 svježa crvena paprika
300 g tjestenine (mašnice)
340 g kukuruza šećerca
150 g prešane šunke
150 g edamera

U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite. U tjesteninu umiješajte šunku, sir i papriku koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac te očišćenu i nasjeckanu salatu. Pripremljene sastojke prelijte salatnim preljevom od majoneze i jogurta. Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske.

Ova tjestenina specifičnog oblika ime je dobila prema talijanskoj riječi farfalla, što znači leptir, premda je ista tjestenina poznata i pod nazivom strichetti.

Farfalle imaju vrlo široku primjenu: od jela s mesnim umacima, preko gustih povrtnih juha, pa sve do jela s ribom i hladnih salata.