Tjestenina s artičokama, piletinom i pancetom

Artičoke su momentalno kraljice kuhinja te smo stoga odlučili predložiti vam recept za fino i ukusno jelo s tjesteninom i ovom divnom povrtnicom.

OVDJE možete saznati koliko je artičoka, ne samo ukusna namirnica u proljetnoj kuhinji, već i odličan jednostavan detoks za vaše tijelo!
Artičoka kraljica kuhinje i super hrana za žuč

Sastojci za recept:

250 g pilećih prsa
100 g pancete
400 g tjestenine po izboru
velika glavica luka
4 žlice djevičanskog maslinovog ulja
3 veće artičoke
čaša octa Balsamico
1 svežanj nasjeckanog peršina
1 režanj češnjaka
manja čaša povrtnog temeljca
sol, papar

Priprema recepta:

Na ulju sitno propirjate nasjeckani luk i češnjak te ubacite na kockice izrezanu pancetu. Dodajte piletinu također nasjeckanu na kockice i potom sve kuhajte nekoliko minuta.

Artičoke narežite na listiće i polako ih dodajte u jelo te kuhajte i dalje polako nalijevajući temeljac. Kad je jelo skoro gotovo začinite sve sa balzamičnim octom i ostavite nekoliko minuta na vrlo tihoj vatri da ispari višak tekućine.

Tjesteninu skuhajte u dobro posoljenoj vodi, ocijedite, i prelijte s gotovim umakom te sve pospite sa nasjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Fotografija: Foodies Feed

Facebook Like Button