
Donosimo vam jednostavan recept iz prekrasne Italije. Priprema se brzo, ukusan je i lagan obrok koji ćete zavoljeti na prvi pogled.
Recept za penne sa zelenim umakom
Sastojci
500 g penne tjestenine i 2 žlice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka i 2 šalice peršina
¼ šalice temeljca od povrća i ¼ žlice soli
Priprema
Stavite penne tjesteninu u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ih 10 minuta. Usitnite češnjak te ga propirjajte 5 minuta na maslinovom ulju dok ne požuti. Dodajte peršin i temeljac, nakon što prokuha, posolite i umiješajte u tjesteninu penne.
Zanimljivosti o namirnicama:
Pokušajte nabaviti tjesteninu penne proizvedene su od duruma, najtvrđe sorte pšenice od koje se dobiva semolina, osnovna sirovina u proizvodnji tjestenine.
Djevičansko maslinovo ulje: Iznimno je termostabilno, samim time idealno za kulinarstvo. Djevičansko maslinovo ulje po kvaliteti je odmah iza ekstra djevičanskog, a također se dobiva hladnim prešanjem maslina, dok mu kiselost iznosi do 2%.
Recept i fotografiju omogućila: Ekozona
