Integralni spirelli s povrćem

Kada želimo malo pomoći svom metabolizmu, a ipak se ukusno i obilno najesti, najbolje je rješenje fino spravljen obrok s puno povrća. Kako bi ipak bili siti, a namirnice što zdravije, donosimo recept s integralnom tjesteninom i raznolikim hranjivim povrćem.

Sastojci za recept
500 g integralnih spirella
4 l vode
žličica soli
2 mrkve rezane na kockice
1 šalica svježeg kukuruza
1 šalica trakica kupusa
1 šalica kockica luka
250 g tofua
2 žlice usitnjenog peršina
2 žlice umaka od soje
1 jušna žlica maslinovog ulja

Priprema recepta
Stavite spirelle u posoljenu kipuću vodu i kuhajte ih 15 minuta. Pirjajte luk na ulju 2 minute, dodajte kupus, mrkvu, kukuruz, usitnjeni tofu, 1 šalice vode i umak od soje te poklopljeno još pirjajte 8 minuta. Povrću dodajte spirelle 2 minute prije kraja. Dodajte peršin i promiješajte.

Saznajte što jedete: EKOZONA TJESTENINA INTEGRALNA SPIRELLI – Zahvaljujući brojnim naborima ova vrsta tjestenine odlično upijarazne umake, a često se koristi i u hladnim salatama. Fusilli odnosno spirelli postoje i u šupljoj varijanti, poznatoj pod nazivom bucati.

Facebook Like Button