Zapečena tjestenina s piletinom idealan ručak u zadnji čas

Sočna kuhana piletina zapečena u pećnici s tjesteninom brzo se priprema i kao stvorena je za ručak u zadnji čas.
Piletina u kombinaciji s tjesteninom mnogima je jedno od najdražih jela.

Nekima je bijelo pileće meso suho ali u ovoj kombinaciji to se ne može dogoditi, a u ovom receptu dozvoljeno je biranje i onih komada piletine koje sami najviše volite.

Uz ovo jelo savršeno paše neka sezonska salata i savršeni ručak je tu.

Sastojci za recept:
250 g tjestenine (školjkice)
600 g kuhane piletine
2 glavice češnjaka
vezica nasjeckanog peršina
sok jednog limuna
1,5 dcl bijelog vina
1 dcl pilećeg temeljca
0,5 dcl maslinova ulja
začin po volji

Priprema recepta:
Tjesteninu skuhajte al dente. Procijedite. Piletinu nasijecite na komadiće. Češnjak i peršin prethodno nasitno nasjeckajte Sve ostale sastojke izmiješajte.
Pećnicu zagrijte na 180°C sve sastojke stavite u plitku vatrostalnu posudu i izmiješajte. Pokrijte s aluminijskom folijom i pecite 20 – 25 minuta. Servirajte toplo.

Dobar tek!