Tradicionalna talijanska tjestenina farfale, mašnice, u jednostavnom i brzom receptu s ukusnim porilukom nikoga neće ostaviti ravnodušnim..
OVDJE saznajte kakve sve vrste tjestenine postoje i uz recepte pogledajte koju vrstu uz koje namirnice odabrati
Sastojci za tjesteninu s porilukom
100 g ploškica slanine
1 veliki poriluk
2 režnja češnjaka
sol, papar, malo kurkume
2 žlice maslaca
1 žlica vrhnja
100ml povrtnog temeljca
400g farfala
60g ribanog parmezana
2 žličice nasjeckanog peršina
Priprema recepta
Slanina se treba narezati na tanke ploškice, a poriluk treba rezati na kolutove. Češnjak oljuštiti i sitnije narezati.
Tjestenina se treba kuhati u slanoj vodi, a najbolje prema uputama s pakiranja. U međuvremenu u posudi rastopite maslac i dodajte mu slaninu te je na maslacu kratko popržite.
Zatim dodajte poriluk, češnjak, te sve dobro promiješajte sa solju, paprom i malo kurkume. Sve prelijte temeljcem i dodajte vrhnje te na laganoj vatri pirjajte 5 minuta ili dok poriluk ne omekša.
Tjesteninu ocijedite i umiješajte u poriluk te pospite parmezanom i peršinom.
Volite li poriluk pogledajte još jedan recept s ovom izvrsnom povrtnicom i saznajte sve o vrijednostima poriluka
Varivo od poriluka – podignite imunitet s ovom snažnom povrtnicom
Dobar tek!