Varivo od poriluka – podignite imunitet s ovom snažnom povrtnicom

Kako su naše bake radile fino varivo od poriluka saznajte kroz jednostavan recept koji vam donosimo.

Poriluk je jedno od najvažnijih povrtnih namirnica tijekom zime, jer doprinosi dezinfekciji u tijelu, a svojim bogatim nutritivnim vrijednostima povećava imunitet, no svakako je najpoznatiji u narodu kao prirodna preventiva i izvrstan lijek za probavu.

Sastav za recept:
1 kg poriluka
1/2 kg krumpira
4 dkg masti
3 dkg brašna
sol, papar

Priprema recepta:
Poriluk se očisti, izreže na 3 centimetra duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zafrig od masti i brašna, pa kad je zafrig žute boje zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljeni i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaje kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te se pusti da sve zajedno provri.

Facebook Like Button