
Kako su naše bake radile fino varivo od poriluka saznajte kroz jednostavan recept koji vam donosimo u danima kada nam je imunitet na prvom mjestu našeg zdravlja.
Poriluk je jedno od najvažnijih povrtnih namirnica tijekom zime, jer doprinosi dezinfekciji u tijelu, a svojim bogatim nutritivnim vrijednostima povećava imunitet, no svakako je najpoznatiji u narodu kao prirodna preventiva i izvrstan lijek za probavu.
OVDJE još saznajte koja nam hrana doprinosi jačanju imuniteta
Imunitet ojačajmo hranom: ono što volimo jesti neka nas liječi
Sastav za recept:
1 kg poriluka
1/2 kg krumpira
4 dkg masti
3 dkg brašna
sol, papar
Priprema recepta:
Poriluk se očisti, izreže na 3 centimetra duge komade i blanšira, zatim se ocijedi, opere i stavi u drugu toplu vodu kuhati. Za to vrijeme napravi se zafrig od masti i brašna, pa kad je zafrig žute boje zalije se hladnom vodom, a potom vodom u kojoj se skuhao oguljeni i na četiri dijela izrezan krumpir. Sada se dodaje kuhani krumpir i poriluk, soli se i papri te se pusti da sve zajedno provri.
Za one koji vole potpuno kašaasta varivo po želji možete izmiksati u blenderu i tako ćete dobiti fin gusti obrok prepun nutritivnih vrijednosti za vaš imunitet.
OVDJE vam donosimo još jedan jednostavan recept s ukusnim porilukom
Tjestenina farfale sa finim porilukom
