Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.
Poznati kuhar zagrebačkog restorana Apetit City Stjepan Bistrički ovaj nas puta časti s izvrsnim, jednostavnim a tako hranjivim, receptom koji ćete rado spravljati u svom domu.
Što ima bolje kada se spoji svježa tuna s okusom mladog slatkog špinata!
Sastojci:
File tune 800g
Mladi špinat 250g
Maslinovo ulje 50ml
Češnjak 5g
Sol
Papar
Aceto balsamico bijeli 40ml
Priprema:
File tune izrežemo na četiri jednaka dijela posolimo i stavimo peći na maslinovo ulje. Dok se tuna peče jedan dio špinata blanširamo i začinimo maslinovim uljem, sol, papar i malo češnjaka, a drugi dio špinata napravimo na salatu s aceto balsamicom. Serviramo.