Tuna marinirana u origanu sa spiraliziranim povrćem sotiranim na maslacu i prženim batatom toliko je sočan obrok da ćete ga poželjeti radi iznova i iznova.
Jesenski dani obično su sinonim za težu hranu koja nas pripremna za zimu. No, upravo je sada vrijeme za lov vrhunske divlje tune u Jadranskom moru te pripremu specijaliteta koji će koristiti našem tijelu.
Sastojci za recept marinirane tune
Tuna file 1 kilogram
Korjenasto povrće
Batat
Maslinovo ulje
Sol
Papar
Origano
Limun
Češnjak
Timijan
Maslac
Priprema recepta
Tunu narezati na odreske od 200 grama i 24 sata marinirati u svježem origanu i maslinovom ulju.
Korjenasto povrće spirilizirati i blanširati.
Batat narezati na krupne kriške i pržiti u dubokom ulju.
Tunu ispeći po želji, korjenasto povrće sotirati na maslacu s dodatkom češnjaka i timijana.
Sve zajedno poslužiti na tanjuru.
Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)