
Zašto kuhanje ne bi bilo jednostavno, a ujedno i pametno jer se sastoji od hranjivih i finih namirnica poput škampa i domaće pašte.
I kao ručak i kao večera fine škampe pripremljene sa zelenom paštom oduševit će vas.
Uz ovo jelo odgovara fino rashlađeno svježe bijelo vino sorte Malvazija ili Zelen.
Sastojci za recept (za 3 osobe):
500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampi
500 g ravnih zelenih lazanja Paštaria
2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka
maslinovo ulje
50 g maslaca
1 češnjak
vezica peršina
začini: sol, papar
Priprema recepta:
Škampe očistiti. Na maslinovu ulju popržiti češnjak i potom popržiti škampe. Dodati vrhnje za kuhanje, peršin i začiniti. Paštu skuhati prema uputama. Kad je gotova, pomiješati je sa škampima, dodati maslac i sve dobro promiješati.
Recept: Paštaria
