
Ukusni škampi savršeni su pripremljeni na divljoj riži, a ovo jelo se brzo priprema i prava je delicija na svakoj trpezi.
Kalorija po obroku: 368 cal
Sastojci za recept:
180g divlje riže
1/2 kg škampa
1/2 čajne žličice bijelog papra
1/2 čajne žličice soli
2 čajne žličice mljevene slatke paprike
1 režanj nasjeckanog češnjaka
1 velika žlica djevičanskog maslinovog ulja
6 raspolovljenih mini rajčica
1 čajna žličica usitnjenog peršina
Priprema recepta:
Divlju rižu skuhajte prema uputama na ambalaži. Škampe, papar, so, češnjak i papriku dobro promiješate u posudi zajedno te ih takve stavite u tavu u kojoj ste prethodno dobro zagrijali ulje. Sve pržite oko pola minute, opet dobro promiješajte i pržite daljnju minutu. Za vrijeme prženja jelo nadgledajte i miješajte. Gotove škampe pospite preko divlje riže i stavite preko svega peršin.
Dobar tek!
Fotografija: Pixabay
