Škampi na divljoj riži prava su rapsodija okusa  i za najzahtjevnija nepca

Ukusni škampi, bilo svježi bilo smrznuti, savršeni su pripremljeni na divljoj riži, a ovo jelo se brzo priprema i prava je delicija na svakoj trpezi.

Ako volite zdravo i eko onda znajte da divlja riža nije rafinirana, dakle prerađena, i najbolja je među tom vrstom namirnica.
Svojom crnom bojom divlja riža doprinijet će koloritu na vašem tanjuru, a uz ovako pripremljene škampe zaista ćete imati rapsodiju okusa na svojoj trpezi bilo za ručak ili finu večeru.

OVDJE vas čekaju još dva slasna recepta a škampima i morsim plodovima koje ćete obožavati i pripremati i jesti

Tajlandski škampi recept su koji ćete obožavati
Duet romba i sabljarke rapsodija je obogaćena rakovima i škampima

Sastojci za recept od škampi i divlje riže:

180g divlje riže
1/2 kg škampa
1/2 čajne žličice bijelog papra
1/2 čajne žličice soli
2 čajne žličice mljevene slatke paprike
1 režanj nasjeckanog češnjaka
1 velika žlica djevičanskog maslinovog ulja
6 raspolovljenih mini rajčica
1 čajna žličica usitnjenog peršina

Priprema recepta:

Divlju rižu skuhajte prema uputama na ambalaži. Škampe, papar, sol, češnjak i papriku dobro promiješate u posudi zajedno te ih takve stavite u tavu u kojoj ste prethodno dobro zagrijali ulje. Sve pržite oko pola minute, opet dobro promiješajte i pržite daljnju minutu. Za vrijeme prženja jelo nadgledajte i miješajte. Gotove škampe pospite preko divlje riže i stavite preko svega peršin.

Dobar tek!
Fotografija: Pixabay

Facebook Like Button