Tradicionalni specijalitet Mauricijusa curry od piletine i škampa

Da li ste pokušali spojiti piletinu sa škampima, a uz to obožavate curry? Mi smo ovo jelo i pripremili vlastitim rukama na veličanstveno lijepom otoku Mauricijusu. Da bi čarolija i doživljaj nekog mjesta bila potpuna uvijek treba pomirisati i kušati plodove tog kraja. Kako smo bili i više nego zadovoljni pripremljenim donosimo vam recept s radionice na kojoj smo uz zabavu i dobro jeli s chefom kuhinje resorta Dinarobin Hotel Golf & Spa.

Sastojci za recept

1kg piletine bez kostiju
500g škampa
100 ml ulja
100 g luka
20 g đumbira
20 g bijelog luka
10 g curry listova
10 g timijana
50 g curry u prahu
200 ml kokosovog mlijeka
1 l pilećeg temeljca
20 g korijandra
20 g mladog luka

rec-skampi-1

Priprema recepta

Očistite škampe, začinite sa solju i paprom i pirjajte ih. Izvadite iz tave. U istoj posudi kuhajte piletinu narezanu na kockice oko 3 minute. dodajte luk, đumbir, bijeli luk, lišće curria, timijan i kuhajte dok ne postane lagano zlatno. Dodajte curry u prahu i dobro izmiješajte. Dodajte rajčicu i kuhajte tri minute.

Deglazirajte sa pilećim temeljcem kako bi dobili sos. Dodajte škampe i kokosovo mlijeko i ostale začine.

rec-skampi-2

rec-skampi-3

Mauricijus

dinarobin

Kulinarsku radionicu na Mauricjusu omogućio:
Turkish Airlines Inc.