Teleći medaljoni sa šparogama i curryem

Šparoge, kokosovo mlijeko i curry savršeno su zdrava kombinacija za naš organizam, a kada se udruže u ukusnom jelu s teletinom poklonili smo našem tijelu sve vrijedne sastojke i praznik za nepce.
Za sve koji vole jela od telećeg mesa ovo će biti potpuno osvježenje na jelovniku.
Stoga iskoristite vrijeme svježih šparoga na tržnicama i ovaj sjajan recept u kojem ćete zasigurno uživati.

Sastojci za recept:
1 kg šparoga
500 g mrkve
1 veća glavica luka
1 crveni feferon
2 žlice maslaca
2 žlice currya u prahu
250 ml povrtnog temeljca
400 ml kokosovog mlijeka
2 žlice soka od limete
8 telećih medaljona
2 žlice repičinog ulja
sol, papar

Priprema recepta:
Luk nasjeckajte, a feferone narežite na sitno. Rastopite maslac pa na njemu popržite luk i feferone. Dodajte šparoge i nasjeckanu mrkvu pa sve zajedno još malo propirjajte. Pospite sve s curryem i podlijte s temeljcem. Pustite da poklopljeno pirja oko 12 minuta na umjerenoj vatri. Nakon toga ulijte kokosovo mlijeko i kuhajte bez poklopca oko 3 minute. Šparoge i mrkvu začinite s limetinim sokom, solju i paprom po ukusu.

Teleće tanje medaljone pecite na vrućem ulju sa svake strane oko 5 minute. Zatim ih posolite i poparite po želji te ih poslužite uz curry šparoge.

SAZNAJTE za još neka zanimljiva jela sa šparogama i curryem!

Pljukanci sa šparogama i pršutom
Tortelline od boškarina na kremi od divljih šparoga
Curry od škampa i piletine recept koji spaja jedinstvene okuse ljeta
Indijski riblji curry prava je poslastica

Dobar tek!

Fotografija: ulterior epicure

Facebook Like Button