Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

Sastojci:
100g mrkve
200g celera
200 g luka
1 kg telećih obraza (naručiti kod mesara)
Sol, papar
7 žlica ulja
20 g maslaca
1 lovorov listopad 1 češanj češnjaka
1 žlica koncentrat rajčice
300 ml crvenog vina
300 ml telećeg temeljca

Priprema
Mrkvu, celer i luk narezati na kockice, obraze obrisati sa papirom, i posoliti

Tri žlice ulja zagrijati u loncu i meso zapeći 5 – 10 minuta, zatim izvaditi iz lonca, izvaditi ulje, ponovno staviti svježe ulje i maslac, luk zapeći cca. 3- 4 min, dodati mrkvu i celer i još pet min peći. Lovorov list, meso i češnjak dodati, zatim još malo zapeći, koncentrat rajčice dodati pod stalnim miješanjem i malo zapeći, zaliti sa 150 ml vina i reducirati, ostatak vina dodati i ponovno reducirati, zatim zaliti temeljcem i vodom da se pokrije masa. Pokriti lonac, zagrijati pećnicu na 160 C i lonac staviti unutra da se lagano pirja 1 sat i 30 minuta. Dok se pirja meso bar jednom ga okrenuti. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da malo miruje 15 tak minuta i servirati.