Hladna juha od lubenice i grissinina

Donosimo vam dva recepta, jedan za hladnu juhu od lubenice, a drugi za ukusne grissine, koji se odlično kombiniraju jedan s drugim.

U Španjolskoj i Meksiku iznimno su popularne hladne juhe te vam stoga donosimo pripremu za juhu od lubenica. Kako se uz njih serviraju i ukusne grissine odmah prilažemo i recept za njihovu izradu.

Pogledajte još jedan recept za juhu koja se jede u toplijim danima- Hladna ljetna juha kao stvorena za lagani osvježavajući obrok

Kombinacija je savršena i zato vam preporučuemo da isprobate ova odlična predjela.

Sastojci za grissine

300 g brašna
1 paket suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soli
1-2 žlice mlijeka
200 ml tople vode

Priprema grissina
Pomiješajte sve sastojke u glatko tijesto i pustiti da odstoji oko 30 minuta na toplom mjestu.
Tijesto razvucite na debljine 1 cm i izrežite ga na trakice. Stavi tijesto na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, dok grissini poprime zlatno-smeđu boju.

Sastojci za juhu
1 kg lubenice
2 režnja češnjaka
1 žličica čilija u prahu
1 žličica currya
malo đumbira
rashlađeni prošek
sol, papar
2-3 žličice maslinovog ulja

Priprema juhe
Izrežite lubenicu na kockice i usitnite češnjak. Dobro izmješajte u blenderu. Dodajte sol, papar, čili i ulje. Zatim dodajte prošek i još jednom dobro izmiješajte. Ohladite u hladnjaku te poslužite uz grissine umotane u pršut.

Dobra tek!
Recept omogućio: www.visitgraz.com
Fotografija: Pixabay

Facebook Like Button