Juha od luka odvajkada je priznata, ne samo kao ukusno jelo već i kao iznimno dobar lijek za organizam.
Kako Francuzi koji su poznati po izradi juhe od luka obožavaju i sireve, ovaj puta vam donosimo recept za prave gurmane.
Sastojci za recept:
350 g crvenog luka
80 g maslaca
35 g brašna
1 litra pilećeg temeljca ili temeljca od povrća
8 kriška kruha
250 g ementalera
100 g roquefort
sol
papar
Priprema recepta:
Popržite na maslacu luk narezan na kolutove, često miješajući. Kada postane staklast i jakog mirisa, dodajte brašno, promiješajte i prelijte vrućim temeljcem. Kuhajte 10 minuta, posolite i popaprite. prepecite kriške kruha. U 4 duboka tanjura stavite prepečeni kruh i komadiće sira i prelijte ih toplim temeljcem s kolutima luka te ostavite da odstoji 5 minuta. Poslužite toplo.
Uz ovu juhu možete servirati neko od rose sorti vina.
Dobar tek!
Fotografija: Rick