Juha od crvenog kupusa

Savršen recept za dane kada trebamo unijeti u organizam više hranjivih tvari nego obično. Juha uvijek najbolje okrijepi cijelo tijelo te vam stoga donosimo recept koji sadrži veću količinu povrća.

Sastojci za recept:
1 crveni luk
750 g crvenog kupusa
2 žlice ulja
2 prstohvata mljevenih klinčića
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 instant kokošja kocka juha
400 g krumpira
1 veća mrkva
250 g dimljenih pilećih prsa
1-2 žlice crvenog vinskog ili balzamičnog octa
sol. papar
1/2 svežnja peršina

Priprema recepta:
Luk nasjeckajte, a kupusu, nakon pranja, odstranite vanjske listove. Razrežite ga, naribajte ili nasjeckajte na trakice. Luk popirjajte u ulju. Dodajte kupus i popirjajte ga. Pospite začinima, ulijte 1 l vode i zakuhajte. Umiješajte juhu, poklopite i kuhajte oko 25 minuta na tihoj vatri.
U međuvremenu ogulite krumpir i mrkvu. Krumpir narežite na kockice, a mrkvu na kolutiće. Dodajte ih u juhu i kuhajte 15 minuta. Piletinu narežite na tanke ploške i ugrijte ih u juhi. Začinite solju, paprom i octom. Pospite nasjeckanim perinom.

Dobar tek!
Fotografija: TummyRumble

Facebook Like Button