Krem juha od koprive

Osjetite blagodati koje vam može pružiti krem juha od koprive.
Iako kopriva izaziva možda i neugodna sjećanja ako ste se na nju opekli u gastronomskom svijetu je itekako poželjna biljka od koje se rade odlična, zdrava i ukusna jela.

Znate li da je kopriva prirodni lijek u mnogim receptima koje možete napraviti sami!

Kako kopriva sadrži 5,5 posto bjelančevina, 0,7 posto masti i 7 posto ugljikohidrata, te je bogata vitaminom c i karotenom, danas se njome koristi veliki broj kuhara, kako bi se naglasilo vrijednosti svih jedinstvenih jela koja se mogu napraviti upravo od ove zdrave zelene biljke. Stoga smo za vas pripremili jedan fantastičan recept za juhu od koprive koji će vam probuditi sva osjetila.

Recept za krem juhu od koprive
Sastojci ta recept:

50 dag mlade koprive
5 dag maslaca
0,5 l temeljca
1 dl bijelog vina
sol
bijeli papar
1 limun
2 dl vrhnja za kuhanje
muškatni oraščić

Priprema juhe od koprive

Za početak, operite koprivu i stavite ju u lonac, te kuhajte na umjerenoj vatri. Nakon toga je dobro ocijedite, na sitno nasjeckajte ili jednostavnije stavite u mikser i izmiksajte. Na maslacu popržite brašno, zalijte ga temeljcem i bijelim vinom i pustite da lagano kuha oko 15 minuta.

Nakon toga procijedite i pomiješajte sa sjeckanom koprivom, te dodajte vrhnje i začinite solju, limunovim sokom, bijelim paprom i muškatnim oraščićem.
Dobar tek!

OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih recepata s koprivom

Bakin čušpajz od koprive riznica je zdravih okusa
Široki rezanci od koprive u umaku od tri vrste sira s vrganjima
Zeleni smoothie s koprivom prava je riznica zdravlja

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button