Kolumbijska aromatična pileća juha

Ova pileća juha dolazi nam iz Kolumbije i prava je blagodat za sve ljubitelje juha. Toliko je hranjiva da može biti poslužena i kao glavno jelo, a uz nju se preporuča i čaša crvenog vina.

Sastojci
2 komada pilećih prsa
2 češnja češnjaka
1 glavica crvenog luka
1,5 l pilećeg temejca
12 žutih krumpira
2 klipa kukuruza
8 srednjih krumpira
3 vlasca
1 šaka korijandera
200ml svježeg vrhnja
2 žlice kapara
2 avokada
Sol

Priprema
Marinirajte pileća prsa preko noći sa češnjakom, lukom, narezanim na tanke kolutove i sli. U lonac od 4 litre stavite pileća prsa, dodajte 2 čaše vode i kuhajte dok meso ne omekša. Izvadite pileće meso na tanjur. Skinite kožicu i narežite meso na štapiće. Kuhajte očišćene mlade krumpiriće narezane na tanke kriškice, s pilećim temeljcem dok se ne počnu raspadati. Juha mora biti gusta i kremasta. Dodajte vlasac, šaku korijandera i narezane krumpire i kukuruz. Kada se sve skuha, izvadite korijander i vlasac. Poslužite pileće meso u dubokim tanjurima i prelijte ga juhom. U svaki tanjur stavite po tri žlice vrhnja i po 1 žličicu narezanih kapara. Rasporedite kriške avokada i odmah poslužite.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button