Široki rezanci od koprive u umaku od tri vrste sira s vrganjima

Besplatan desert u Međimurskom dvorima :) Marijan i Tatjana Martinjaš, vlasnici izletišta Međimurski Dvori, poklanjaju svim čitateljima Wish hr portala poklon bon za fini desert dana uz svaki naručeni menu u Međimurskim dvorima. Iskoristivost poklon bona traje do 30. kolovoza ove godine, uz isprintani poklon bon ili ga svaki čitatelj portala naprosto može pokazati na svojem mobilnom telefonu pri dolasku u restoran. Međimurje se veselim vašem dolasku, a za hranu ne brinite. Tu je kuhinja Međimurski dvori :)

Sastojci za recept:

Rezanci:
0,5 kg oštrog brašna
5 jaja
1/2 žlice soli
0,2 dkg blanširane koprive

Priprema rezanaca
Od koprive iskoristimo listove (bez stabljika) i to najbolje od vrha četiri lista, dobro operemo i stavimo u kipuću vodu na par minuta. Nakon toga koprivu dobro ocijedimo (rukama) i izmiksamo štapnim mikserom. Tijesto zamijesimo od brašna, jaja, blanširane koprive i soli i pustimo ga da malo odmori, nakon čega ga razvaljamo i režemo na široke trakice.

Umak:
25 dkg margarina
10 dkg oštrog brašna
2 dcl mlijeka
0,05 dkg edamer sira
0,05 dkg permezana
0,05 dag feta sira
0,02 suhih vrganja

Priprema umaka
Maslac rastopimo, dodamo brašno i kad brašno poprimi lijepu zlatnu boju zalijemo ga sa mlijekom. U tu tekuću smjesu dodamo sve navedene sireve i vrganje, potom začinimo po želji i sve zajedno predinstamo. Ovim umakom prelijemo naše rezance od koprive.

Recept omogućio: Međimurski dvori

poklon-bon