Široki rezanci od koprive u umaku od tri vrste sira s vrganjima

Ako volite domaću tjesteninu s finim okusima raznih sireva, vrganjima i osvježavajućom koprivom onda je ovaj recept kao stvoren za vas!

Sastojci za recept:

Rezanci:
0,5 kg oštrog brašna
5 jaja
1/2 žlice soli
0,2 dkg blanširane koprive

Priprema zelenih domaćih rezanaca
Od koprive iskoristimo listove (bez stabljika) i to najbolje od vrha četiri lista, dobro operemo i stavimo u kipuću vodu na par minuta. Nakon toga koprivu dobro ocijedimo (rukama) i izmiksamo štapnim mikserom. Tijesto zamijesimo od brašna, jaja, blanširane koprive i soli i pustimo ga da malo odmori, nakon čega ga razvaljamo i režemo na široke trakice.

Umak:
25 dkg putra
10 dkg oštrog brašna
2 dcl mlijeka
0,05 dkg edamer sira
0,05 dkg permezana
0,05 dag feta sira
0,02 suhih vrganja

Priprema umaka
Maslac rastopimo, dodamo brašno i kad brašno poprimi lijepu zlatnu boju zalijemo ga sa mlijekom. U tu tekuću smjesu dodamo sve navedene sireve i vrganje, potom začinimo po želji i sve zajedno predinstamo. Ovim umakom prelijemo naše rezance od koprive.

Recept uz odobrenje: Međimurski dvori

poklon-bon

Facebook Like Button