Kuhani štrukli prema tradicionalnom zagorskom receptu

Kuhani, pečeni, zapečeni, slatki ili slani štrukli zaista su pravi predstavnici kuhinje Zagorja, Podravine i Međimurja. Ovog puta donosimo recept za kuhane štrukle.

OVDJE vas čeka još nekoliko recepata za obožavane štrukle

Domaći štrukli na tri načina
Domaće štrukle prema bakinom receptu

Sastojci za recept:

Tijesto
50 dkg glatkog brašna
1 jaje
mlijeko
soli

Nadjev:

50 dkg sira
2 jaja
sol

Priprema recepta:

umjestiti tijesto od sastojaka za tijesto. Premaže se uljem i ostavi oko pola sata da odstoji. Tanko se razvuče i premaže s namazom. Štrukle se režu s tanjurićem kako bi bili dobro zatvoreni. Kuhaju se u sirutki ili smjesi u omjeru od pola vode pola mlijeka oko desetak minuta.

Kuhane štrukle osim u juhi možete servirati zapečene u pećnici premazane s vrhnjem i jajem ili prepržite krušne mrvice na maslacu i prelijte preko štrukli.

Dobar tek!
Fotografija: LHG Creative Photography

Facebook Like Button