Kuhani, pečeni, zapečeni, slatki ili slani štrukli zaista su pravi predstavnici kuhinje Zagorja, Podravine i Međimurja. Ovog puta donosimo recept za kuhane štrukle.
OVDJE vas čeka još nekoliko recepata za obožavane štrukle
Domaći štrukli na tri načina
Domaće štrukle prema bakinom receptu
Sastojci za recept:
Tijesto
50 dkg glatkog brašna
1 jaje
mlijeko
soli
Nadjev:
50 dkg sira
2 jaja
sol
Priprema recepta:
umjestiti tijesto od sastojaka za tijesto. Premaže se uljem i ostavi oko pola sata da odstoji. Tanko se razvuče i premaže s namazom. Štrukle se režu s tanjurićem kako bi bili dobro zatvoreni. Kuhaju se u sirutki ili smjesi u omjeru od pola vode pola mlijeka oko desetak minuta.
Kuhane štrukle osim u juhi možete servirati zapečene u pećnici premazane s vrhnjem i jajem ili prepržite krušne mrvice na maslacu i prelijte preko štrukli.
Dobar tek!
Fotografija: LHG Creative Photography