Domaći štrukli na tri načina

Na sam spomen štrukli mnogima počnu rasti zazubice, posebice ako su one domaće. Štrukle se mogu priptremiti na mnogo načina a mi vam donosimo čak tri originalna recepta za ovu sjajnu tradicionalnu deliciju.

OVDJE vas čekaju još dva sjajna recepta za štrukle :)
Domaće štrukle prema bakinom receptu
Kuhani štrukli

Za početak, prije 3 Top recepta za štrukle, donosimo savjete i načine kako se radi domaće tijesto i nadjev za ovo omiljenu deliciju
Tijesto za štrukle:

1 jaja
0,5 kg brašna
sol
0,05 l ulja
0,3 l vode ( po potrebi )

Nadjev:

1 kg sira
4 jaja
sol

Priprema:
Brašno, jaje, sol i ulje, mlaka voda zamijesite tijesto. Ostavite da počiva oko 30 min namazan uljem. razvucite tijesto na stolnjaku posutom s malo brašna.
Stavljate sir na krajeve te ga zarolate, štrukle režete na manje komade, stisnete krajeve da se ne odlijepe te ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi (dok ne isplivaju na površinu)

domaci-strukli-1

1. Štrukli na turopoljski

Štrukle prelijte tropom (2 kom po osobi), (trop dobivate tako da kiselo domaće vrhnje stavite u lonac te ga pečete, kuhate na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne odvoje tekućina od gušćeg dijela, ubacite malo maslaca pred kraj.

2. Zapečeni štrukli

Štrukli (2 kom po osobi) stavite u glinenu posudicu prelite ih kiselim vrhnjem te (2 dl kiselog vrhnja razmutite sa jednim jajetom) ih zapecite u pečnici na 180 stupnjeva 12-15 min.

3. Štrukli na juhu

Sastojci (za 4 osobe)
8 komada pripremljenih štrukla
malo ulja (svinjska mast)
glavica luka
1 žličica crvene paprika
peršin, sol, Vegeta
1 l vode

Na masnoći dinstajte sitno nasjeckani luk, kad luk omekša zalijte vodom, te ubacite štrukle u juhu, kuhajte 15 – 20 min dodajte crvenu papriku te svježi peršin, začinite po želji.

Recept uz dopuštenje: Etno park Zagreb

Facebook Like Button