Napravite najbolje domaće štrukle prema tradicionalnom receptu naših baka, jer se zna da su štrukle jedan od omiljenih zalogaja na svakom stolu.
OVDJE pročitajte još nekoliko izvrsnih recepata za vaše omiljene štrukle
Domaći štrukli na tri načina
Kuhani štrukli
Tijesto za štrukle
40 dag brasna (glatkog)
malo octa
1 jaje
žlica ulja
2dl vode
soli po ukusu
Priprema tijesta za štrukle
S navedenim sastojcima napravite čvrsto tijesto te ga razdijeliti u dvije loptice. Loptice nauljite da se ne stvori korica i prekrite ju s toplom krpom ili s poklopcem od posude. Tijesto ostaviti oko pola sata da odstoji.
Pripremite stol na kojem ćete raditi, postavite stolnjak koji trebate pobrašniti, postavite tijesto te ga polako razlijevajte. Tijesto mora biti što tanje kako bi uspjeli u svom poslu.
Nadjev za štrukle:
sir
šećer
sol
3 jaja
Priprema štrukli
Navedene sastojke pomiješatjte i stavite na jednu stranu kore. Bočne rubove tijesta preklopite na unutra te polako rolajte pomoću stolnjaka. Režite štrudle pomoću tanjurića za kavu kako bi Vam rubovi bili bolji i kako se tijesto i sastojci unutar njega ne bi razlijevali.
Štrudle pecite na 170 stupnjeva…
Poslužite svojim najmilijima i uživajte.
Dobar tek!