Osvježavajući koktel od lubenice za vaše opušteno popodne

Visoke temperature najavljuju dugo toplo ljeto koje zove na opuštanje i uživanje u finim osvježavajućim koktelima, a ako se tu još nađe omiljeno društvo prijatelja onda ćemo se svi složiti da su kokteli najpoželjnija varijanta.

Donosimo vam jednostavan recept za sve koji vole ukusnu i sočnu lubenicu, ali i razigrani pjenušac, koktel koji će vas osvježiti i biti vaš omiljeni napitak u vrućim ljetnim danima.

lubenica voće hrana

Kako odabrati lubenicu

Za početak, i prije nego krenete raditi svoj omiljeni koktel Mimoza, donosimo vam nekoliko jednostavnih uputa o tome kako izabrati svoju najbolju lubenicu.

Postoje brojni savjeti na koji način prepoznati i odabrati najzreliju lubenicu. Prilikom odabira lubenice obratite pažnju na mjesto na kojem je ležala.

Ako je blijedo ili bijelo plod nije sazrio do kraja. Koža mora biti svijetla. Ono što je značajno pri odabiru svakako je procjena težine. Naime, lubenica mora biti teška zbog velike količine vode koja garantira svježinu.

Koktel Mimoza

Sastojci za recept:
1 šalica cijeđenog soka od lubenice
1/2 šalice roze pjenušca

Priprema kotela:
U čašu za šampanjac do pola ulijte sok od lubenice. Dopunite sa dobro ohlađenim šampanjcem i poslužite kao hladno piće.

Izdvojeno:

> Za istaknuti je da šećerni bolesnici zbog visokog glikemijskog indeksa lubenice ne mogu nažalost uživati u velikim količinama
> Sjeme lubenice pronađeno je u grobnicama egipatskih faraona
>
Kora lubenice također je jestiva
> U Aziji se lubenice kisele
> Koštice lubenice se u Vijetnamu posebice konzumiraju za Novu godinu
> Japanci uzgajaju kvadratne oblike prvenstveno radi lakšeg skladištenja

Autor: Borna Marić