Ljeto nam nudi pravo obilje svježeg povrća i voća, a vrući dani donose želju za osvježenjem i u dnevnoj prehrani pa je ovaj recept za hladnu ljetnu juhu kao stvoren za ukusan i osvježavajući obrok.
OVDJE je još jedan recept za laganu juhu koja će vas oduševiti
Juha od jogurta prema originalnom turskom receptu
Mnogi od nas jako vole kada im je dio ručka ili večere juha, no pomisao na vruću juhu usred podneva na visokoj temperaturi može nas odvratiti od te pomisli . Kako bi i dalje svoje tijelo hidratizirali na poželjan način donosimo vam recept za ukusnu, osvježavajuću pravu ljetnu juhu koja se servira hladna.
Sastav za recept (količina namirnice bazirana je za 4 do 6 osoba)
1 zelena salata srednje veličine
4 dkg maslaca
1/2 krastavca, oguljenog i isjeckanog
1 luk nasjeckan
strugana kora dviju naranči
3/4 litre pileće temeljca
4 dkg brašna
2 dl kiselog vrhnja
sol, papar
Za ukrašavanje:
druga polovica krastavca izrezan na kockice
1 naranča razdijeljena na kriške
Priprema recepta:
Operite i očistite salatu. Ugrijte maslac u tavi i na njega stavite salatu, krastavac, luk i naribanu narančinu koru. Polako pirjajte 10 minuta uz miješanje. Dolijte veći dio juhe i pirjajte još 10 minuta ili dok se povrće ne smekša. Izmiješajte brašno s preostalom juhom, izlijte u jelo i kuhajte dok ne postane gusto.
Dodajte začine, propustite kroz cjediljku ili dolijte do kraja temeljac da biste dobili tečni pire. Pustite da se sve ohladi, umiješajte vrhnje i stavite u hladnjak. Ukrasite s izrezanim krastavcem i servirajte s kriškom naranče.