Ljeto je vrijeme kada želimo jesti lagana, osvježavajuća jela, baš kao što je juha od jogurta čiji vam originalan recept donosimo ravno iz Istanbula.
Istanbul je grad koji se pamti po mnogočemu, ali kada je hrana u pitanju onda su sjećanja na taj raskošno lijep grad još življa, jer su orijentalne blagodati turske kuhinje one koje mame svako nepce.
OVDJE pogleajte još nekoliko izvrsnih juha koju su kao stvorene za ljetno osvježenje vaše kuhinje
Tarator hladna ljetna juha od krastavaca
Hladna ljetna juha kao stvorena za lagani osvježavajući obrok
Hladna juha od lubenice i grissinina
Ukusna juha od jogurta poželjan je ljetni specijalitet, a recept nam je otkrio chef kuhinje omiljenog istanbulskog restorana Ponte.
Sastojci za juhu od jogurta
1/4 šalice riže
5 šalica vode ili pola pilećeg temeljca pola vode
2 šalice jogurta
1 jaje
2 žličice brašna
2 žličice maslaca
2 žličice listova metvice
Priprema recepta
Rižu skuhajte u vodi ili mješavini pilećeg temeljca i vode. U posudi istucite jaje te miješajući dodajte brašno. Na kraju dodajte jogurt i sve dobro izmještajte.
Dodajte žlicu do dvije vode ako je smjesa pregusta. Ovu mješavinu stavite kuhati na laganoj vatri. Miješajući kuhajte oko 15 minuta.
Rižu s vodom u kojoj se kuhala izlijte u lonac s jogurtom. Pojačajte temperaturu na srednju jakost te kad juha zakuha smanjite temperaturu i kuhajte još 10 minuta.
Maslac zagrijte na tavi. Kada zakipi dodajte listiće mente i miješajte 20-30 sekundi i izlijte u juhu.
I to je to, vaša ukusna juha od jogurta je spremna za serviranje
Dobar tek!