Japanska Miso juha sa sezonskim povrćem

Za sve koji vole juhe i smatraju je vrlo važnim obrokom, jer zna se da su stari ljudi govorili kako je juha lijek donosimo recept za poznatu Miso japansku juhu od povrća.

Za sve koji su do sada naručivali iz japanskih restorana ovu ukusnu juhu, moći će je od sada spravljati u svojoj kuhinji, jer nam je recept poklonila tvrtka Okinava faktor.

Ovo je originalan recept za izuzetno popularnu juhu iz dalekog Japana, čuvena Miso juha

Sastojci za 4 porcije juhe:
Luk
Mrkva
Dajkon
Drugo sezonsko povrće
Gljive
Wakame alga
4 šalice dashi temeljca (od kombu alge i suhih shiitake gljiva)
80g Mugi* misa i Genmai** misa, pomiješanih zajedno
*mugi miso je ječmeni miso * genmai miso je rižin miso

Priprema recepta
Za pripremu dashi temeljca dodajte vodu, kombu i suhe shiitake i stavite u hladnjak preko noći. Izrežite luk na polumjesece. Mrkvu i dajkon izrežite na četvrtine.

Izrežite drugo povrće i gljive na manje komade (veličine zalogaja). Namočite wakame algu u vodi nekoliko sekundi i narežite na male komade a u zagrijanu posudu dodajte manju količinu sezamovog ulja i pirjajte luk dok ne postane djelomično proziran.

Dodajte mrkvu i drugo korjenasto povrće i posolite.
Poklopite i pirjajte na laganoj vatri. Nakon što ste ispirjali povrće, dodajte dashi temeljac i pojačajte plamen (posuda treba biti otklopljena).

Kad zakuha, smanjite plamen i kuhajte dok se povrće ne smekša. Dodajte wakame i maknite s plamena. Razmutite miso u maloj količini temeljca u suribachiju i dodajte u juhu.

Facebook Like Button