Sushi Norimaki poznao japansko jelo koje sada možete spraviti i sami

Poznato japansko jelo, sushi, konzumira se kao glavno jelo i predjelo, iako ga ljudi znaju pripremati i u obliku deserta.

Iako je konzumacija sushija u našim krajevima umjereno zastupljena, van naših granica su blagodati i nutritivne vrijednosti sushija itekako poznate.

Sastojci za recept:
Skuhana integralna riža
Nori
Mrkva kuhana na kinpira način
Ume začin
Shiitake (iz dashi temeljca)
Krastavac
Đumbir pickels
Dajkon pickles
Avokado Mirin
Tamno sezamovo ulje
Shoyu ili tamari kao umak

Priprema recepta za sushi Norimaki
Pospite ume začin preko tople skuhane riže i lagano izmiješajte. Izrežite mrkvu na trakice. Lagano propirjajte mrkvu s malo sezamovog ulja i soli u poklopljenoj posudi.

Začinite s mirinom i shoyuom (kinpira stil kuhanja). Stavite nori algu na sushimat te ostavite 2-3 cm Nori alge na vrhu/rubu. Rasporedite rižu u tankom ujednačenom sloju. Povrće za punjenje stavite u sredinu i pažljivo podignite i zarolajte prednji kraj sushimata prema drugom kraju lagano pritiščući. Narežite oštrim nožem na 6-8 komada

Kako napraviti dinstane shiitake (“fukume-ni”)
Koristite shiitake nakon što ste napravili dashi temeljac. Pomiješajte 1 šalicu shiitake i kombu temeljca ili vode, 1 jušnu žlicu mirina i 1 jušnu žlicu shoyua i stavite u posudu. Dodajte shiitake u posudu i kuhajte 10-15 minuta dok se temeljac skoro potpuno ne ukuha. Isjeckajte za rolanje u sushi.

Facebook Like Button