Juha od bundeve ima nešto jači okus od tikvica ili graška. Za mene ova juha može zamijeniti cjelokupni obrok. Ako uživate u jedinstvenom okusu bundeve zasigurno ćete voljeti ovaj recept.
Priprema ove krem juhe traje malo dulje, oko sat i pol, 30 minuta za pire i još sat vremena za juhu.
Sastojci za recept
4 šalice pirea od bundeve
6 šalica pileće juhe
1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
1 šalica nasjeckanog luka
pola žličice timijana
1 češanj češnjaka
pola šalice slatkog vrhnja
5 zrna crnog papra
sol
Priprema recepta
Pire od bundeve
Zagrijte pećnicu na 165C. Preprežite bundevu na pola i očistite od smjemenki. Prekrijte svaku polovicu s aluminijskom polovicom. Pecite oko jedan sat ili dok ne omekša. Sastružite meso bundeve i sameljite u mikseru u pire.
Sve sastojke pomiješajte u loncu te zakipite na srednje jakoj vatri. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte nepokriveno ko jedan sat. Malo po malo dodajte smjesu u mikser i izmješajte. Vratite u lonac te kuhajte još trideset minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje te servirajte posipano s narezanim peršinom.
Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk