Juha od bundeve prema receptu blogerice Katarine

Juha od bundeve ima jači okus od tikvica ili graška. Za mene ova juha može zamjeniti cjelokupni obrok. Ako uživate u jedinstvenom okusu bundeve zasigurno ćete voljeti ovaj recept. Priprema ovog recepta traje malo dulje oko sat i pol, 30 minuta za pire i još sat vremena za juhu.

Sastojci
4 šalice pirea od bundeve
6 šalica pileće juhe
1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
1 šalica nasjeckanog luka
pola žličice timijana
1 češanj češnjaka
pola šalice slatkog vrhnja
5 zrna crnog papra
sol

Priprema recepta
Pire od bundeve
Zagrijte pećnicu na 165C. Preprežite bundevu na pola i očistite od smjemenki. Prekrijte svaku polovicu s aluminijskom polovicom. Pecite oko jedan sat ili dok ne omekša. Sastružite meso bundeve i sameljite u mikseru u pire.

Sve sastojke pomiješajte u loncu te zakipite na srednje jakoj vatri. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte nepokriveno ko jedan sat. Malo po malo dodajte smjesu u mikser i izmješajte. Vratite u lonac te kuhajte još trideset minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje te servirajte posipano s narezanim peršinom.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk