Vrijeme je za krem juhu od bundeve ili buče s kozicama

Zamislite samo kremozne okuse na nepcu kada kušate krem juhu od bundeve s kozicama.
Ovaj tjedan vas častimo s odličnim receptom za ovu ukusnu jesensku juhu i nadamo se da ćete u njemu uživati, jer nas niti jedno povrće ne podsjeća toliko na jesen kao bundeva.

Recept za krem juhu od bundeve sa kozicama
Sastojci

500 g bundeve (butternut bundeva – preporuka)
1 veći krumpir (bijeli)
1 glavica crvenog luka
3 režnja češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
malo muškatnog oraščića
sol, papar
povrtna kocka
10 dkg očišćenih blanširanih kozica
maslinovo ulje
svježi sjeckani peršin za posipanje

Priprema

Prvo operite, ogulite i očistite bundevu od koštica. Ako želite koru bundeve upotrijebiti kao zdjelicu za juhu onda meso bundeve izdubite i narežite na kockice. Krumpir isto ogulite i narežite na kockice. Nasjeckajte luk i ogulite te zgnječite češnjak. Sve stavite kuhati u malo vode kojoj ste dodali povrtnu kocku i prstohvat muškatnog oraščića. Vode treba biti uvijek toliko da pokrije povrće.

Kada je povrće kuhano (cc 20 min) usitnite ga u kremu štapnim mikserom. Ako je juha pregusta dodajte malo vode, dosolite. U međuvremenu na malo maslinovog ulja propržite očišćene blanširane kozice, toliko da puste miris u ulje.

Složite ih na vrh juhe od bundeve dodajte ulje od prženja, obilato peršina te jednu do dvije žlice vrhnje za kuhanje.

Dobar tek!

Pripremila: Višnja Dobrić Čihoratić