Tajlandski škampi recept su koji ćete obožavati

Pikantno istočnjačko jelo i recept za škampe ovaj nam puta dolazi s predivnog Tajlanda, koji mnogi zovu raj na zemlji.

Uživajte u kulinarskim tajlandskim umijećima sa sviježim i aromatičnim namirnicama koje će biti pravo osvježenje u vašoj kuhinji.

Sastojci za recept

250 g rižinih rezanca
sol
3 žlice suncokretova ulja
1 crvena paprika: očistiti od sjemenki i rezati na prutiće
1 mrkva: narezati na trakice
1 svježa, zelena papričica čili: očistiti i narezati na trakice
đumbirov korijen 2,5 cm; oguliti i narezati na ploškice
1 češnjak; zgnječiti
8 mladih lukova; nasjeckati na ploške
2 stabljike vlaske; očistiti oguliti i narezati na ploške
500 g kuhanih škampa
2 žlice bijelog vinskog octa
2 žlice sojina umaka
sok pola limete
1 žlica sezamova ulja
3 žlice nasjeckanog svježeg korijandra za ukrašavanje

Priprema škampa na tajlandski

Rižine rezance stavite u veliku posudu sa slanom, kipućom vodom, promiješajte kako biste razdvojili rezance, a potom maknite s vatre i ostavite rezance u vodi 4 minute. Dobro ocijedite.
Zagrijte 1 žlicu suncokretova ulja u woku ili velikoj tavi. Dodajte crvenu papriku, mrkvu, papričicu čili, đumbir, češnjak, mladi luk, vlasku i pržite na jakoj vatri, miješajući, 2 minute.
Dodajte škampe i pržite, miješajući, 1 minutu. Potom umiješajte rižine rezance. Dodajte preostalo suncokretovo ulje, ocat, sojin umak, sok limete i sezamovo ulje te pržite, miješajući, 1 minutu.
Pospite nasjeckanim svježim korijandrom i odmah poslužite.

OVDJE vam otkrivamo još tri sjajna recepta za mirisne morske zalogaje

Rižoto od škampi i školjki savršeni spoj okusa na vašem tanjuru

Duet romba i sabljarke rapsodija je obogaćena rakovima i škampima
Curry od škampa i piletine recept koji spaja jedinstvene okuse ljeta

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button