Široki makaroni s tunom i umakom od badema

U svakoj kuhinji tjestenina je najomiljenija podloga za različite recepte stoga vam donosimo briljantno jelo s tunom i širokim makaronima te umakom od badema.

Sastojci za 4 osobe:

1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
400 g širokih makarona
1 naranča iz organskog uzgoja
1 limun iz organskog uzgoja
150 g oguljenih badema
1/2 režnja češnjaka
bosiljak
mažuran
timijan
ekstra djevičansko maslinovo ulje
morska sol
crni papar

Priprema recepta:

Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, a u međuvremenu pripremite umak. U blenderu dobro izmiješajte bademe, sok i koricu naranče i limuna, začinsko bilje, češnjak i nekoliko žlica ulja dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Začinite solju i paprom. Ocijeđenoj »al dente« tjestenini dodajte umak, promiješajte bacanjem te ostavite da se malo ohladi. Razlomite tunjevinu na komade, dodajte ih u tjesteninu i promiješajte laganim bacanjem.

Posluživanje:

Makaroni s tunom servira se kao glavno jelo koje bi trebalo poslužiti na sobnoj temperaturi.
Poslužite ga u zdjelama za tjesteninu ukrašenim koricom naranče i limuna i nekoliko listova mažurana.

Savjet kuhara: nakon branja citrusno voće često tretiraju voskom ili aditivima kako bi se ono više sjajilo. Zato u receptima u kojima treba korica voća kao u ovom receptu preporučamo uporabu organskog voća ili voća koje nosi oznaku da nije tretirano.

Dobar tek!

Recept uz dopuštenje: AkterPublic (sve fotografije)

Facebook Like Button