Cesar salata lagani ručak u kojem ćete uživati

Savršen izbor za lagani ručak u kojem ćete uživati, Cezar salata…

Zanimljivost:
Cesar salata spada u jedno od jela kojima se zna točan datum nastanka. Salata je stvorena 4 srpnja 1924. godine a nazvana je po svom tvorcu Caesaru Cardiniju.

Preporuka: podijelite salatu na porcije, posipajte hrskavim komadićima kruha i komadima tunjevine. Ukrasite s umakom.

Savjet kuhara: kreativnost je najbolji način da obogatite salatu. Ukoliko imate bilo koju drugu vrstu salate, aromatično bilje ili izdanke, upotrijebite ih za još ukusniji recept i bogatiji recept za Cezar salatu.

Sastojci za 4 osobe:
2 konzerve kvalitetne tunjevine u maslinovom ulju 160 g
250 g ciabatta kruha
morska sol
crni papar
origano
¼ režnja češnjaka
4 fileta inćuna u ulju
75 g parmezana
1 žlica grčkog jogurta
pola limuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica zelene salate
1 glavica salate hrastov list

Priprema recepta:
Kruh narežite na kockice, začinite uljem, dodajte sol i origano te pecite u pećnici na 180°C, 15 minuta.
Nasjeckajte češnjak, inćune i parmezan, dodajte jogurt, sok od limuna i razrijedite s većom količinom ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ocijedite tunjevinu, razdvojite je na krupnije komade i ostavite sa strane.
Operite i osušite salatu. Narežite listove na komadiće i pomiješajte s prethodno pripremljenim umakom.

Recept uz dopuštenje: AkterPublic (sve fotografije)