Brza i jednostavna piletina s kokosovim mlijekom

Ovaj jednostavan recept za piletinu s kokosom sadrži dovoljno proteina i vlakana, kada se spravlja s rižom i povrćem, za kompletan zdrav obrok.

Za pripremu je sveukupno potrebno 35 minuta a recept je jedinstveno ukusan. Ponekad treba isprobavati jela drugih kultura pa vam donosimo recept u kojem kombiniramo sastojke uz koje možda nismo odrasli. No, u ovom užurbanom životnom okruženju tražimo brza, jednostavna i što je najvažnije svježa i zdrava jela.

Sastojci za recept:
1/2 kg pilećih prsa
1 žlica kokosovog ili biljnog ulja
1 žlica naribane korice od limete
1 žlica naribanog đumbira
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckanog
1/4 šalice fino nasjeckanog listova korijandera
1 konzerva kokosovog mlijeka
1 žličica smeđeg šećera
1/2 žličice soli
1 žlica sojinog umaka
1 srednja paprika, nasjeckana na kockice
1 žlica nasjeckanog bosiljka
3 žlice umaka od rajčice

Po želji:
1 jalapeño čili paprika
1 šalica graška
1 srednja tikvica ili brokola
1 srednje veliki luk

Prilog:

1/2 šalice skuhane integrale riže

Priprema recepta:
Izrežite piletinu na kockice a povrće na duguljaste trakice. Zagrijte ulje u wok tavi, dodajte piletinu te ju pržite dvije do tri minute. Dodajte đumbir, limetu, korijander i po želji čili papriku i pržite još dvije do tri minute na srednjoj vatri.

Ulijte kokosovo mlijeko, dodajte smeđi šećer, sol, umak od soje i ostalo povrće te pržite otkriveno na srednje jakoj vatri 3 do 5 minuta dok povrće ne omekša. Umiješajte umak od rajčice, po vrhu posipajte bosiljak i poslužite uz rižu.

Dobar tek!

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button