Uz pravilno disanje smanjite stres i kiselinu u tijelu

Prvi korak u zdraviji život je upravo disanje, dah je most koji povezuje tijelo i mozak, te jedina vitalna autonomna funkcija koja se svjesno može kontrolirati mozgom.

Zbog toga, onaj koji nauči kontrolirati dah, bit će sposoban kontrolirati i svoju vitalnu energiju, te balansirati rad ostalih organskih sustava tijela.
Pravilno disanje je jedini način na koji tijelo može samoregulirati pH vrijednost u krvi kroz kontrolu razine kisika.

disanje zdravlje dah

Pravilnim dubokim disanjem organizam izbaci i do 70 % toksina

Ispravnim disanjem opskrbit ćemo tijelo optimalnom količinom kisika i na taj način ukloniti sve preduvjete za stvaranje povišene kiselosti tijela koja je uzrok mnogim bakterijama, tumorima, problemima sa zubima i slično.

Osim toga, osoba koja pravilno diše je opuštenija, sretnija, puna pozitivne energije koju širi ljudima oko sebe, te je kao takva inspiracija svojoj okolini.
A da bi imali zarazan i sretan osmijeh, povećajte sreću i elan jednostavnim vježbama disanja.

uravnotezen-dah

Kako pravilno disati?

Sjednite udobno (turski sijed, lotos sijed, a može i na stolici), ispravite kralježnicu, vrat i glava su u ravnom položaju. Neka vam tijelo bude stabilno, ali opušteno.
Postavite dlan lijeve ruke na trbuh, a dlan desne na grudni koš.
Udahnite na nos, osjetite kako se trbuh puni zrakom i ide prema vani. Kada ste napunili trbuh, nastavite udisati i osjetite kako zrak ulazi u grudni koš i kako se grudni koš širi.

Izdišite na nos, osjetite kako zrak izlazi iz grudnog koša, te nakon toga iz trbuha pri čemu se trbuh giba prema unutra.
To je jedan udah i izdah.

Dišite tako 5, 7 do 10 minuta, zatvorenih očiju sa potpunom pažnjom na disanje i pokrete trbuha i grudnog koša. Disanje treba biti nečujno. Neka vam prostor bude provjetren.

Idealno vrijeme za ovu vježbu je ujutro neposredno nakon buđenja, ali ju možete prakticirati u bilo koje doba dana (idealno na prazan želudac).

EVO još nekokio jednostavnih metoda za disanje koje će dovesti kisik u svaku stanicu vašeg organizma

Kako uskladiti disanje i vježbanje i zašto je to važno?
Disanje: savladajte tehniku disanja koja doprinosi zdravlju

dah disanje zdravlje

IZDVOJENO
U slučaju začepljenih nosnica, postavite lijevi dlan ispod desnog pazuha i desni dlan ispod lijevog pazuha. Ovaj položaj će u veoma kratkom vremenu otvoriti protok daha kroz nosnice.

ODRŽAVAJTE UM POZITIVNIM – VODITE MENTALNU HIGIJENU

Pozitivan um je temelj za dobro zdravlje i rješavanje raznih problema. Negativno razmišljanje, brige, čudni osjećaji i druga emotivna stanja samo povećavaju razinu kiseline u tijelu koja se manifestira na razne načine, pa tako i na zube.

Ukoliko se želite osloboditi negativne energije i kiseline, kao i drugog fizičkog i mentalnog „otpada“ te održati razinu pozitivne energije, osmjeh na licu i zdrave zube, poželjno je naučiti i redovito prakticirati bilo koju anti stres metodu.

Jedna jednostavna, zanimljiva, znanstveno dokazana i metoda sa brojnim pozitivnim učincima je opuštanje uz zvuk koji vam najviše odgovara.
Znanstveno je dokazano kako se prakticiranjem opuštanja uz zvuk razina kiseline smanjuje i do 4 puta brže nego za vrijeme ležanja i 3 puta brže nego za vrijeme dubokog sna.

Također, ovakva vrsta opuštanja povećava pH sline (kiselija slina oštećuje caklinu), smanjuje bakterije u slini, te povećava minerale u slini.

Napisao: Leonardo Gospodnetić

Facebook Like Button