Kako zelena kava pomaže u detoksikaciji tijela

Detoksikacija je pročišćavanje organizma od nagomilanih toksina, a zelena kava nam itekako može pomoći u tome.

Uvijek je idealno vrijeme za nove početke i ozbiljno ‘DA’ promjenama prema zdravijem životu. Prvi korak je detoksikacija, pročišćavanje organizma od nagomilanih toksina.

Najčešći način detoksikacije organizma jest obilna hidratacija tijela vodom i biljnim čajevima, svježe iscijeđenim sokovima, sezonskim voćem i povrćem te hranjivim povrtnim juhama, bogatim vitaminima i mineralima.

Cilj detoksikacije je pročistiti tijelo iznutra i izvana, što je pogotovo potrebno nakon zimskih dana i obilnije hrane, te nagomilanog stresa.

Eliminacijom toksina i povećanim unosom zdravih nutrijenata, pogotovo obiljem vitamina, minerala i antioksidanata iz voća, povrća i čajeva, povećava se vitalnost organizma, osjećamo se i izgledamo lakši, koža je blistavija, a imunitet u porastu.

Kako zelena kava pomaže u detoksikaciji tijela?

Zelena kava djeluje i kao sredstvo za mršavljenje i detoksikaciju tijela, ali i kao antioksidant u borbi protiv starenja.

Nepržena zrna zelene kave, ili latinski Coffea canephora, sadrže visok udio klorogenska kiseline koja potiče sagorjevanje uskladištenih masnoća u tijelu, limitira apsorpciju glukoze u tankom crijevu i uravnotežuje rad metabolizma.

Zanimljivo je da se prilikom procesa prženja kave, većina ovog aktivnog sastojka uništi.

Ovom prirodno prisutnom polifenolnom antioksidansu – klorogenskoj kiselini – pripisuju se glavni učinci na smanjenje tjelesne težine. Zelena kava ujedno djeluje i na hormon leptin, koji je odgovoran za apetit, kojeg smanjuje i utažuje želju za hranom.

Zelena kava je snažan antioksidans

Zelena kava kao snažan antioksidans usporava proces starenja. Ona razgrađuje štetne slobodne radikale u tijelu koji uzrokuju oštećenja stanica i nastanak raka.
Sadržaj antioksidansa u zelenoj kavi višestruko je veći od sadržaja u zelenom čaju ili sjemenkama grožđa.

Pravo je vrijeme za zelenu kavu!

Tekst uz odobrenje: www.nuxe.hr

Facebook Like Button