Da li ste radili lazanje s tunjevinom? Ako još niste, isprobajte ovaj savršen recept s tunom koji će vas oboriti s nogu.
Sastojci za recept
200 grama lazanja
Za mliječni umak:
400 mililitara slatkog vrhnja,
jedna žlica vegete,
300 mililitara mlijeka,
dva jaja,
dvije žličice gussnela Dolcela,
300 grama fileta tune u biljnom ulju;
Za sirni nadjev:
200 grama svježeg sira,
150 grama sira edamera,
jedno jaje,
tri žlice kiselog vrhnja,
jedna žlica nasjeckanog peršina,
sol, papar;
Za posipavanje:
50 grama sira edamera
Priprema lazanja s tunjevinom
Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte vegetu, razmućena jaja i gussnel razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svježi sir pomiješajte s naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, peršin, sol i papar.
Pleh (30×20 centimetara) premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom umaka, posipajte naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Izrežite na kocke kad se malo ohladi.
Autorica: Ivanka Sabadin Ferenčak
Fotografija: Foter