Sočan odrezak tune sa slanutkom i rajčicom

Donosimo Vam odličan zdravi recept od tune.

Sastojci:

½ kg odreska tune

250 g slanutka

1 glavica luka

2 velike zrele rajčice

2 češnja cesnja češnjaka

1 zlicica ružmarina,timijana

50 ml bijelog vina

Maslinovo ulje

Limunov sok

Sol i papar

Priprema:

Slanutak stavite u vodu da se namače preko noći.

U tavicu staviti isjeckani luk,maslinovo ulja i sitno sjeckani češnjak, pržiti da zažuti, dodati ružmarin i timijan, sitno sjeckanu rajčicu i slanutak, te kuhati na laganoj vatri. Pred kraj dodati vino.

Zatim file tune dobro posušiti papirnim salvetama,posoliti,dodati malo mljevenog papra i tu stranu staviti na zagrijano maslinovo ulje da se prva peče, zatim po gornjoj strani isto to ponoviti i iscjediti limunovog soka. Tunu je potrebno peći po par minuta sa svake strane.

Po želji umjesto slanutka, kao prilog možete dodati i palentu koja je jednako izvrsna u kombinaciji sa tunom.

Dobar tek :)

Autorica: Žana Dobrić
Fotografija: Shutterstock