Slani kroasani s tunom i šparogama

Kroasani su postali omiljen jutarnji obrok diljem svijeta, kojeg nam nudi francuska kuhinja, a ovaj recept nam dolazi s dodatkom tune i šparogama.

No, da li znate da su kroasani ušli i u sferu predjela pa ih možete u ovom slučaju poslužiti i prije ručka ili večere!

OVDJE dođite do još ukusnih recepata sa šparogama

Tortelline od boškarina na kremi od divljih šparoga
Šparoge s pršutom delicija u vašoj kuhinji kojoj nećete odoljeti
Rižoto sa šparogama – neodoljivi sezonski okusi za vaš objed

Donosimo vam recept za slane kroasane s tunom i šparogama
Sastojci za 4 osobe:

1 paket gotovog lisnatog tijesta
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
100 g šparoga
malo luka
morska sol
crni papar
razmućeno jaje za premazivanje

Priprema recepta

Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na trokute (oko 12 standardnih porcija). Vertikalno zarežite dno svakog trokuta kako bi lakše oblikovali kroasane.

Blanširajte očišćene šparoge u zakuhaloj hladnoj vodi. Ocijedite ih, narežite na kolutiće i ohladite. Ocijedite tunjevinu, pomiješajte sa šparogama i nasjeckanim lukom. Začinite s paprom i dodajte sol po ukusu te počnite puniti lisnato tijesto, stavljajući žlicu nadjeva na bazu svakog trokuta.

Zarolajte kroasane, uvijek počnite od baze prema vrhu trokuta. Premažite površinu svakog kroasana razmućenim jajetom. Posipajte sezamom i stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite ih na 180°C oko 8 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.

SAVJET VIŠE
Pripremite dva kroasana po osobi i servirajte s blanširanim šparogama i svježim začinima.

SAVJET KUHARA
Lisnato tijesto je najbolje kada se koristi hladno, zato ga prije upotrebe držite u hladnjaku. Kako bi imali kroasane savršenog oblika, stavite ih u hladnjak sat vremena prije pečenja.

Recept uz dopuštenje: AkterPublic (sve fotografije)