Domaći brzi kroasani

Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli čaj.

Sastav za recept – 8 komada:
Tijesto:
700g brašna
1,5 vrećica suhog kvasca
3 dl mlijeka
2 jaja
3 žlice šećera
Žličica soli
125g stolnog margarina
0,5 dl suncokretovog ulja

Način pripreme:
Tijesto: u odgovarajuću posudu staviti brašno, sol, 2 žlice šećera, suhi kvasac razmućen s malo toplog mlijeka i šećera, jedno jaje, i jedan bjelanjak (jedan žutanjak sačuvati za premazivanje kroasana), ulje i mlijeko. Zamijesiti tijesto i odložiti da se diže.

Gotovo tijesto zamijesiti, podijeliti na osam jednakih dijelova. Nakon toga otopiti stolni kojim se premazuje tijesto. Svaki dio razvaljati posebno do debljine 18/2 cm; premazati stolnim i posložiti jednu preko druge. Razvaljati tijesto, izrezati na osam trokuta i uvijati od šireg dijela ka užem, u obliku kroasana. Premazati ih žumanjkom. Kroasane peći 15 – 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva C.

Recept omogućila Zvijezda