Jednostavan recept s lisnatim tijestom i puretinom

Ovaj recept sam dobila od mamine prijateljice. Pripremila ga je na jednoj zajedničkoj večeri i jednostavno sam ga morala imati. Bio je izvrstan. Inače ne volim okus senfa u mesnim jelima ali ovaj recept je izvrsnog okusa, jako ga je jednostavno napraviti. Savršen je izbor za večeru, a ako i ostane viška odličan je za ručak sljedećeg dana uz salatu.

Za ovaj recept treba izdvojiti deset minuta za pripremu i četrdeset minuta za pečenje.

dizano-tijesto-puretina-1

Sastojci za recept:
500 g purećih ili pilećih prsiju
1 paket lisnatog tijesta
300 g gljiva
100 g tanko narezanih mrkvi (po izboru)
100 g tanko narezanih tikvica (po izboru)
1 srednja glavica luka sitno narezane
1 žlica senfa
1 češanj češnjaka (usitnjenog)
1 kiselo vrhnje
2 jaja, jedno za premazivanje
100 g naribanog Gouda sira
sol i papar po želji
sjemenke sezama ili lana za ukras

dizano-tijesto-puretina-2

Priprema recepta:
Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Narežite puretinu ili piletinu na malene trakice, dovoljne za zalogaj. Posolite, popaprite i po želji začinite s crvenom paprikom. Zapecite na tavi dok meso ne bude dovoljno pečeno. Pećnicu zagrijte na 185°C. U istoj tavi, ako je potrebno dodajte još maslinovog ulja, popržite luk i češnjak te dodajte gljive i povrće. Kada se povrće poprži vratite meso u tavu. U posebnoj posudi izmiješajte jedno jaje, kiselo vrhnje i senf.

dizano-tijesto-puretina-3

Na papir za pečenje stavite razvučeno lisnato tijesto, te preko njega rasporedite meso i povrće te prelijete s mješavinom jaja i vrhnja te posipajte naribani sir. Lisnato tijesto zavaljajte te uvucite rubove. Premažite tijesto s razmućenim jajetom i posipajte sa sjemenkama lana ili sezama. Pecite 40 minuta na 185°C.

dizano-tijesto-puretina-4

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk