Zelene rolice od špinta s povrćem i tunom

Ovaj odličan recept za rolice kao stvoren je za zimske dane! Ukusan obrok, obožavane rolice, u kojima se nalaze hranjive i visoko vrijedne nutritivne namirnice koje dobivamo iz povrća i slasne tune stvarno su sjajan izbor za pripremu.

OVDJE vam donosimo još nekoliko sjajnih recepata s tunom

Popečci od tune ili polpete od tunjevine uz svega nekoliko sastojaka
File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti
Tartar od tune s tartufima ala David Skoko

Sastojci za recept za rolice s povrćem, tunom i šinatom
Recept za tijesto za rolice

160g oštrog brašna
6 žumanjaka
1 žlica špinata
30g maslaca

Nadjev za rolice

180 g tunjevine u ulju
2 žlice crvene rajčice
1 velika tikvica
1 mrkva, 1 celer
1 ljutika
100 ml povrtne juhe
1 jaje
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, papar

Priprema recepta

Skuhajte špinat, sačuvajte vodu u kojoj se kuhao, pripremite tijesto tako da dodate tu vodu i narezani špinat. Pustite da stoji prekriveno folijom 20 minuta.

Skuhajte jaja. Očistite povrće (uklonite unutarnji dio tikvice) i narežite na kockice.
Lagano ispecite ljutiku na ulju, dodajte mrkvu i celer, prelijte juhom/temeljcem i kuhajte 5 minuta.
Dodajte tikvicu, kockice rajčice bez sjemenki i tekućine, posolite, popaprite i kuhajte još 2 minute.

Odvojite umak od povrća: 2/3 umaka ulijte u razmrvljenu tunjevinu, ostatak ćete iskoristiti za tijesto. U taj ostatak umaka razmrvite žumanjak kuhanog jajeta. Razvucite tijesto i napravite kvadratiće koje ćete skuhati u slanoj vodi. Nadjev od tune i povrća zamotajte tijestom, kao palačinku, poparite, začinite umakom i poslužite.

Uz ovaj obrok savršeno se sljubljuje bijelo vino.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Mama
Fotografija: Vegan Feast Catering

Facebook Like Button