Ovaj odličan recept za rolice kao stvoren je za zimske dane! Ukusan obrok, obožavane rolice, u kojima se nalaze hranjive i visoko vrijedne nutritivne namirnice koje dobivamo iz povrća i slasne tune stvarno su sjajan izbor za pripremu.
OVDJE vam donosimo još nekoliko sjajnih recepata s tunom
Popečci od tune ili polpete od tunjevine uz svega nekoliko sastojaka
File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti
Tartar od tune s tartufima ala David Skoko
Sastojci za recept za rolice s povrćem, tunom i šinatom
Recept za tijesto za rolice
160g oštrog brašna
6 žumanjaka
1 žlica špinata
30g maslaca
Nadjev za rolice
180 g tunjevine u ulju
2 žlice crvene rajčice
1 velika tikvica
1 mrkva, 1 celer
1 ljutika
100 ml povrtne juhe
1 jaje
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, papar
Priprema recepta
Skuhajte špinat, sačuvajte vodu u kojoj se kuhao, pripremite tijesto tako da dodate tu vodu i narezani špinat. Pustite da stoji prekriveno folijom 20 minuta.
Skuhajte jaja. Očistite povrće (uklonite unutarnji dio tikvice) i narežite na kockice.
Lagano ispecite ljutiku na ulju, dodajte mrkvu i celer, prelijte juhom/temeljcem i kuhajte 5 minuta.
Dodajte tikvicu, kockice rajčice bez sjemenki i tekućine, posolite, popaprite i kuhajte još 2 minute.
Odvojite umak od povrća: 2/3 umaka ulijte u razmrvljenu tunjevinu, ostatak ćete iskoristiti za tijesto. U taj ostatak umaka razmrvite žumanjak kuhanog jajeta. Razvucite tijesto i napravite kvadratiće koje ćete skuhati u slanoj vodi. Nadjev od tune i povrća zamotajte tijestom, kao palačinku, poparite, začinite umakom i poslužite.
Uz ovaj obrok savršeno se sljubljuje bijelo vino.
Dobar tek!
Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a