Pripremite u ekspres loncu zdrav i brzi umak Bologneze

Umjesto da duže vrijeme provodite u kuhinji, možete ga provesti uživajući i pripremajući brzo razna jela, poput ovog recepta za umak Bologneze gotov za 10 minuta, a ostatak vremena pretvorite u veselo druženje sa svojom obitelji ili prijateljima dok će se obrok za to vrijeme skuhati u čudotvornom električnom ekspres loncu.

spageti-bolonjez-recept

Recept za umak Bolognese od govedine za 4 osobe

Vrijeme pripremanja u ekspres loncu svega 10 minuta

Sastojci za recept

½ žlice maslinovog ulja
3 komada slanine
2 srednje velika luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka, zgnječena
oko 500 g mljevene govedine
oko 500 g mljevene svinjetine
1 mrkva, nasjeckana na kockice
1 stabljika celera, nasjeckana na kockice
½ šalice crvenog vina
oko 230 g pirea od rajčice
oko 800 g zgnječene rajčice, ocijeđene
2 žličice sušenog origana
2 žličice osušenog bosiljka
sol i papar po ukusu
½ šalice parmezana
2 lista lovora

Priprema recepta za umak bologneze:
Odaberite na svom express loncu program za prženje. Pržite maslinovo ulje s govedinom, svinjetinom, slaninom, lukom, mrkvom, celerom i češnjakom dok meso ne posmeđi.
Lopaticom razgradite sve grudice mesa, zatim dodajte sve preostale sastojke i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo.
Odaberite program za kuhanje pod visokim tlakom (Pressure Cook, High) – uklopni sat na express loncu postavite na 10 minuta.
Po završetku kuhanja otpustite tlak. Otvorite poklopac.
Začinite po ukusu, izvadite lovorov list. Poslužite uz dodatak parmezana.

Dobar tek!

elektricni-lonac-express

*Tefalov električni ekspres lonac ima programe za kuhanje na pari, prženje, sporo kuhanje ili brzo kuhanja, pečenje i još mnoge druge. Pripremanje svih jela olakšava knjiga recepata koju se dobiva uz kupnju lonca, kao i 25 unaprijed programiranih programa kuhanja.
Uz dopuštenje: In media res (sve fotografije)

Facebook Like Button