Od pjenušca do tanjura uz nenadmašni recept za Paštašutu po naši

Ako tražite način da iskoristite ostatke bijelog pjenušca, na pravom ste mjestu! Naša paštašuta s pjenušcem nije samo praktično rješenje, već prava kulinarska poslastica koja će oduševiti vaše goste.

Zamislite miris svježe naribanih mrkvi i peršina kako se miješaju sa bogatim okusima mljevenog mesa i koncentrata rajčice, dok pjenušac dodaje suptilnu notu elegancije. Ovaj recept nije samo jednostavan za pripremu, već i prepun okusa koji će vas mamiti za stol svaki put kad ga pripremite.

“Ovaj recept najčešće pripremamo kad nam ostane dugo otvorena boca nekog bijelog pjenušca, najbolje sa Misal Millennium brut. Nakon nekog vremena pjenušac više nema onu iskričavu perlavost, ali je savršen za pripremu paštašute po naši kako je mi zovemo!” – veselo nam je predložila Ana Peršurić.

Sastojci za paštašutu

Malo maslinovog ulja
3 mrkve
2 peršina
1-2 glavice luka
300 g mljevenog mesa
100 g koncentrata od rajčice
3 dl vode
0,5 dl pjenušca Misal Millennium
Sol
Papar

Priprema:

Prvo je potrebno očistiti povrće. Mrkvu i peršin treba naribati, a luk sitno nasjeckati. U dublju tavu staviti maslinovo ulje dodati luk, te naribanu mrkvu i peršin, sve malo popržiti i onda dodati mljeveno meso koje se dalje uz miješanje prži. Kad meso poprimi svjetliju boju, dodaje se koncentrat rajčice, voda i pjenušac, te sol i papar po želji. Kad se sve dobro izmiješa ostavi se da kuha na laganoj do srednje jakoj vatri dok sastojci ne omekšaju. Po potrebi dodati još vode.

Kad je paštašuta gotova servira se sa prethodno skuhanom tjesteninom, najbolje uz špagete ili lazanje. Po želji pospe se sa parmezanom.

Neka vaša kuhinja zamiriše na tradiciju i eleganciju uz našu paštašutu s pjenušcem Misal Millennium. Pratite korake, uživajte u pripremi i iznenadite svoje najmilije pravim gurmanskim doživljajem. Dobar tek!

Dobar tek!

Tekst: Ana Peršurić – Pjenušci Peršurić d.o.o.

Facebook Like Button