Čokoladna torta Noir

Zdrava i fina čokoladna torta Noir za sve ljubitelje slatkoga.

Sastojci:

8 jaja
8 žlica šećera
Malo soli
4 rebra gorke čokolade
16 dag mljevenih oraha (ili lješnjaka)
20 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
Oko 1 dl pjenušca MISAL Noir – brut

Prvo je potrebno odvojiti žumanjke o bjelanjaka. Zatim dobro izmiješati 8 žumanjaka i 8 žlica šećera, te u to postepeno dodavati 16 dag mljevenih oraha i 2 rebra otopljene gorke čokolade. Kad se dobije pjenasta masa, u nju polako dodavati ranije izmiksani snijeg od 8 bjelanjka s malo soli. Tako pripremljenu smjesu za biskvit ravnomjerno rasporediti u okrugli kalup za torte kojeg smo prethodno dobro namazali maslacem. Peći na 185 °C oko 50 minuta. Nakon pečenja tortu ostaviti 10-15 minuta u kalupu, te ju potom izvaditi iz kalupa i ostaviti da se potpuno ohladi. Kad je biskvit ohlađen, nakapati ga polako sa pjenušca MISAL Noir (otprilike 6-8 žličica) kako ne bi bio suh. Kad biskvit upije pjenušac potrebno ga je prerezati na pola i napuniti kremom.

Pijenasto izmiješati 20 dag maslaca sa 20 dag šećera u prahu, potom dodati 2 rebra otopljene gorke čokolade i 3 žlice pjenušavog vina MISAL Noir. Sve to dobro izmiješati i potom namazati na biskvit.

Ostatkom kreme premazati tortu izvana i ukrasiti po želji. Za dekoraciju se može koristiti i voće poput borovnice ili brusnice.

Najbolje je tortu poslužiti dobro ohlađenu uz čašu pjenušca MISAL Noir- brut, a za ljubitelje slatkoga može se umjesto MISAL Noir- brut koristiti i MISAL Rouge – demi sec.

Tekst: Ana Peršurić

Uz dopuštenje Pjenušci Peršurić d.o.o. (sve fotografije)

Facebook Like Button