Ukusna i lagana torta od višanja

Na stolu se mora naći i nešto slatko pa predlažemo finu i laganu tortu od višanja koje su sada u jeku sazrijevanja.

Malo više o višnjama

Višnja je voćka izuzetno zdrava jer obiluje vitaminima i mineralima, koji su prava blagodat za organizam, a niti kalorijska vrijednost im nije visoka. Ne sadrže mnogo šećera pa su pogodne za sve koji ga moraju konzumirati u ograničenim količinama.
Višnja je i izvrstan antioksidant, a ta svojstva uopće ne gubi zamrzavanjem tako da ih možete slobodno smrznuti i jesti tijekom godine kad god ih poželite.

Sastojci za recept:

2 kompota od višnje odnosno svježe višnje u njihovoj sezoni (kojima se trebaju ukloniti koštice)
18 žlica šećera
18 žlica pšeničnog griza
2 pudinga od vanilije
25 dkg bio margarina
1l mlijeka
0.5l vrhnja za šlag

Izrada recepta:

Ocijedite višnje i sačuvajte sok. Tom soku dodajte vodu tako da čini 1 litru, dodajte šećer i stavite kuhati.
Kad tekućina zakuha dodajte višnje pa neka opet zakuha i onda po malo dodavajte griz i kuhajte dok se ne zgusne.
Potom odmah izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno isplahnuli vodom.

Na ovu kremu stavite kremu od pudinga u koju dodajte izrađeni bio margarin (puding se kuha prema uputama na vrećici i mora se ohladiti). Na kraju kolač ukrasite šlagom.

Tekst i fotografije: Nikolina Orlić